Tuesday, 14 April 2015 20:53

Harta Deltei Dunarii

Aici gasiti o harta foarte buna a Deltei Dunarii. Pentru o mai buna vizualizare harta este impartita in 4 zone. Fiecare imagine este postata la dimensiune mare, dati click pe poza (de 2 ori) pentru a o deschide la dimensiunea maxima.

Harta Deltei Dunarii

1. Harta Deltei Dunarii – zona de NV

, cuprinde:

Zona Pardina – Stipoc, acum uscata, speram ca prin programul de reabilitare si renaturare a Deltei sa o mai vedem vreodata inundata.Cu localitatile: Tatanir, Pardina pe bratul Chilia.

Zona Tulcea – Mila 23, o zona bogata in trasee turistice, cu multe lacuri, canale si localitati deltaice ca: Partizani, Ilganii de Sus, Maliuc, Vulturu, Gorgova, Mila 23 pe bratul Sulina.

Zona Tulcea – Mahmudia – o zona accesibila auto (pe soseaua Tulcea – Dunavat), cu localitatile: Malcoci, Nufaru, Victoria, Baltenii de Sus, Bestepe, Mahmudia pe bratul Sfantu Gheorghe.


Harta Deltei Dunarii

2. Harta Deltei Dunarii – zona de NE

, cuprinde:

Zona Campul Chiliei – Musura, cu localitatile Chilia Veche si Periprava.

Zona Crisan – Sulina, cu localitatile Crisan si Sulina.

Aici gasim Campul Chiliei, sau Grindul Chiliei, care, alaturi de Grindul Stipoc sunt grindurile de tip continental ale Deltei, ramasite ale uscatului predeltaic. Totodata aici se afla Grindul Letea, probabil cel mai cunoscut Grind al Deltei Dunarii, grind de origine fluvio-maritim, este harta vie a formarii Deltei si tot odata o rezervatie naturala unica. Alternanta de dune de nisip fin si palcuri de paduri de stejar (hasmacuri) ofera o priveliste uluitoare.

Bratul Chilia reprezinta granita Romaniei cu Ucraina.

Harta Deltei Dunarii

3. Harta Deltei Dunarii, zona de SV.

Zona Razim  -  Sinoe, zona cu o bogata istorie. Aici gasim cele mai prospere cetati ale Deltei dar si cele mai agitate evenimente ale timpurilor.

Localitatile din aceasta zona sunt: Murighiol, Dunavatu de Sus, Dunavatu de Jos, Sarinauf, Iazurile, Agighiol, Sabangia, Sarichioi, Enisala (unde se afla si Cetatea Enisala), Babadag, 6 Martie, Jurilovca, Visina, Lunca, Ceamurlia de Jos precum si alte puncet de inters precum: La Bisericuta, Gura Portitei, Casla Perisor, La Indicator, Periteasca.

Pe lacul Razim se afla Insula Popina, rezervatie acvafaunistica de mare importanta iar langa satul Murighiol rezervatia Saraturi Murighiol.

Harta Deltei Dunarii

4. Harta Deltei Dunarii, zona de SE

Zona Rosu – Sfantu Gheorghe, sau zona braului Sfantu Gheorghe. Aici avem localitatile Caraorman si Sfantu Gheorghe.

Satul Caraorman se afla pe grindul cu acelasi nume, unde se afla si rezervatia Caraorman, continuarea grindului Letea si un peisaj asemenator.

Langa Sfantu Gheorghe se afla o alta locatie obligatoriu de vazut: Insulele Sahalin (sau Sacalin). Locul in care Dunarea depune aluviuni si continua formarea Deltei, de la un an la altul se pot vedea metri de tarm aparuti in acest loc care este si un important loc de hranire pentru o multime de specii de pasari.

Mai exista o harta a Deltei Dunarii scoasa ulterior acesteia, cu zona Pardina – Stipoc uscata dar nu este chiar atat de detaliata ca si aceasta.

Later edit:

Daca doriti, puteti downloada harta Deltei Dunarii de aici: Harta Delta Dunarii

Delta Dunarii - Cazare si servicii Fatbirder's Top 1000 Birding Websites